Prelistaj revijo
Družinsko gledališče Kolenc - animacijske predstave, zabave, doživetja v naravi in kulturni programi  za otroke in odrasle
Veselica.info - Vse veselice na enem mestu

Bežigrad IceFest 2013

Ljubljana, stadion za Bežigradom, 4.1.2013
V zadnjih letih smo hokejske spektakle gledali predvsem na Hrvaškem, od 4. do 8. januarja pa jih bomo tudi v Ljubljani. Na stadionu za Bežigradom bodo gostovali Beljak, Medveščak in KAC.
Vodstvo Telemacha Olimpije se je zares temeljito pripravilo na ta zelo zahteven projekt. Na novinarski konferenci v Tivoliju so predstavili izjemno zanimive ideje, ki bodo zagotovo privabile širše množice ljudi, tudi tiste, ki ne spremljajo hokeja podrobno. Na stadionu za Bežigradom so se odigrale številne nepozabne nogometne tekme, v zadnjih letih pa je ta objekt neslavno propadal. V prvih dneh novega leta se obeta nov zagon - na sporedu bo Bežigrad IceFest 2013. Proračun se še zaključuje, predvidoma se bo gibal okrog 250.000 evrov.

Na centralnem stadionu so se spisale nepozabne zgodbe
Legendarni objekt ima v srcu številnih navijačev posebno mesto. Od uspehov Ilirije pred drugo svetovno vojno, prek nepozabnih evropskih nogometnih tekem Olimpije sredi 70. let (posebej izstopa tekma z Benfico 16. septembra 1970 (1:1), ko je na polni Bežigrad prišel legendarni Eusebio) in osvojitve prvega naslova državnega prvaka v samostojni Sloveniji, do zlatih let slovenske nogometne reprezentance pod taktirko Srečka Katanca ... Na tem stadionu je potekal tudi spektakularen koncert Siddharte.

"Po spektaklih, ki smo jih videli v Celovcu (32.000 gledalcev na tekmi KAC - VSV Beljak), v Puli in v Zagrebu, smo že pred poletjem obeležili 80-letnico igranja hokeja v Sloveniji. Najprej smo imeli načrt igranja na stadionu v Stožicah, a smo se po pogovoru z vsemi vpletenimi ljudmi odločili, da je bolj smiselno igrati za Bežigradom. To bo zelo čustven dogodek za mnoge, mladi tega morda ne poznajo, starejši pa so ta stadion že kar malce pozabili. Pomagali bomo tudi Jocu Pečečniku pri njegovem projektu, on je nam pomagal v prvi sezoni v Ligi Ebel. Kulturni spomenik v našem glavnem mestu grozno propada. Prišli bodo tudi gledalci, ki so obiskovali nogometne tekme in koncerte na tem stadionu. Stadion za Bežigradom nikoli ni doživel pravega slovesa, zato je lepo, da bo zdaj prvič gostil hokejsko tekmo," je razložil direktor kluba Matjaž Sekelj.

Sekelj: Res škoda, da ne bo večnega derbija
"Res škoda, da Jesenice letos ne igrajo v Ligi Ebel. Z našim največjim tekmecem bi bil spektakel zagotovljen. Zadnja štiri leta sem razmišljal o primernem trenutku za spektakel na prostem, ki bi privabil veliko število gledalcev. Zdaj smo morali poiskati druge tekmece, pričakujemo veliko ljudi iz Avstrije in Hrvaške. Veliko zanimanje vlada tudi s strani medijev v tujini, verjetno bo zadnjo tekmo prenašala tudi Servus TV," je še dodal Sekelj.

Zajc zimske klasike igra na domačem bajerju
"Ko sem se pogovarjal z igralci, so vsi navdušeni. Bili so že na spektaklih, da imaš doma takšen spektakel, pa je verjetno nekaj enkratnega za vse te fante. Verjamem, da bo ta stvar uspela z enega in drugega vidika, da bo to res dogodek, ne samo športen, ampak 'multifunkcijski'. V Sloveniji ni trenutno postlano z rožicami, ampak mi bomo naredili takšen šov, da bodo ljudje zadovoljni. Z naše strani, mi se bomo še posebej potrudili s športnega vidika, verjamem, da bo spektakel uspel," je povedal trener Telemacha Olimpije Bojan Zajc.

"Zimske klasike mi igramo kar doma v krogu družine v Mengšu na bajerju. Sem že vajen takih zadev, a ne v tako velikem obsegu. Komaj čakam na ta dogodek," se je še pošalil Zajc, ki ima veliko težav s poškodovanimi igralci.

Nastop Muršaka odvisen od "lockouta"
"Že veliko časa je minilo, odkar sem nazadnje igral zunaj. Zimsko klasiko v Michiganu so odpovedali. Želel bi si tudi oditi nazaj v ZDA, vse je odvisno od "lockouta" in trenutno še ne vem, ali se bom lahko udeležil tega dogodka," je dejal Jan Muršak, ki še vedno čuti bolečine v ramenu, v petek proti Gradcu pa bi lahko zaigral.

Prizorišče bo pod častno tribuno
Organizatorji bodo na tekme povabili številne goste, ki so povezani s tem stadionom. Na dogodku bodo tako prisotni člani zlate nogometne reprezentance, člani Siddharte, navijači bodo lahko podoživeli nogometne obračune Olimpije in zagrebškega Dinama (povabljeni bodo tudi legendarni nogometaši obeh ekip), zadnja tekma pa bo v znamenju 80-letnice prve mednarodne hokejske tekme v slovenski zgodovini med Ilirijo, predhodnico današnje Olimpije, in KAC-em (tekma je bila odigrana leta 1932).

Ledena ploskev bo postavljena prečno, prizorišče pa bo pod častno tribuno. Na drugem delu stadiona bo zabavni program, kjer bo poskrbljeno za hrano in pijačo, točili bodo tudi alkoholne pijače, ki na "športnem delu" stadiona ne bodo dovoljene. Poseben spomin si boste lahko ustvarili prav vsi, ko boste zadrsali na ledeni ploskvi bežigrajskega stadiona. Poleg diskovečera bodo, pred nedeljsko tekmo z Medveščakom, prvič v Sloveniji potekale tudi kvalifikacije za ledeni spektakel Red Bull Crashed Ice.

Vstopnice po dostopnih cenah od srede naprej

Vstopnice se bodo začele prodajati že v sredo. Najprej bo mogoče kupiti pakete za vse tri tekme (od 21 do 50 evrov), od petka pa še posamezne vstopnice (od 9 do 20 evrov). V predprodaji, ki bo potekala do 1. januarja, bodo vstopnice cenejše za 20 odstotkov.

V primeru slabega vremena rezervni termin dan pozneje
V primeru slabega vremena se bo izvedel rezervni načrt. Petkova tekma bo v soboto, nedeljska v ponedeljek in torkova v sredo. V zadnjih 12 letih je v Ljubljani med 1. in 10. januarjem zelo redko padal dež, ki je najbolj neugoden za izvedbo tega dogodka. Tudi megla in močno sneženje bi lahko preprečila spektakel. Kriteriji pod milim nebom so seveda drugačni, kar se je videlo že lani na Šalati (sneg) in septembra v Pulju (zelo slaba ledena ploskev). Z vodstvom lige je dogovorjeno, da se spektakel izpelje, če je le mogoče.

Program Bežigrad IceFest 2013:

Četrtek, 3. januar:
- Generalka

Petek, 4. januar:
- Telemach Olimpija - Beljak

Sobota, 5. januar:
- Drsanje za obiskovalce
- Hokejske tekme mlajših selekcij
- Zvečer: disko na ledu

Nedelja, 6. januar:
- Kvalifikacije za Red Bull Crashed Ice
- Telemach Olimpija - Medveščak

Ponedeljek, 7. januar:
- Drsanje za obiskovalce

Torek, 8. januar:
- Zaznamovanje 80-letnice prve hokejske tekme
- Telemach Olimpija - KAC Celovec

Vir: Rtvslo.si
Ključne besede:

icefest, ebel, ljubljana, stadion bežigrad

Sponzorji
Aktualne novice
Obišči SLOEVENT