Prelistaj revijo
Družinsko gledališče Kolenc - animacijske predstave, zabave, doživetja v naravi in kulturni programi  za otroke in odrasle
Veselica.info - Vse veselice na enem mestu

Vabljeni: Grmenje v Stožicah!

Ljubljana, Stožice, 23. in 24.2.2013
V dvorani Centra Stožice bo 23. in 24. februarja vse posvečeno avto-moto športu! Ne bojte se, če se bo kadilo, saj bo to dim zažganih gum tekmovalcev v motokrosu, supermotu, minimotu, kartingu in z avtomobili. Karte se že prodajajo na eventim.si in vseh njihovih prodajnih mestih!
5. MotorSport Salon se zaradi opisanih atraktivnih dirk letos imenuje 5. MotorSport Show & Salon.

Med tekmovalci v supermotu je zagotovo glavno ime Uroš Nastran, ki je leta 2010 osvojil naslov evropskega prvaka v supermotu, razred Open. Do današnjega dne pa je že kar petkrat osvojil naslov državnega prvaka v supermotu in si s tem prislužil tudi kristalno čelado. Leta 2011 je bil motošportnik leta.

MX GajserV disciplini motokros, ki bo ponudila gledalcem ogromne skoke, obljubljajo se tudi čez 15 metrov, bodo nastopili najboljši slovenski motokrosisti, ki so predvsem dobro znani v tujini. Denimo, 23-letni Klemen Gerčar iz Lukovice je kot član reprezentance osvojil  minulo leto 2. mesto na evropskem pokalu narodov. Na svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MX3 je zasedel 4. mesto in zmagal na dirki za svetovno prvenstvo v Orehovi vasi. 16-letni Tim Gajser, ki bo tudi nastopil v Stožicah v disciplini motokrosa, je aktualni mladinski svetovni in evropski prvak v kategoriji do 125 ccm! Med znanimi imeni so še Roman Jelen (dvakratni motošportnik leta, državni prvak v motokrosu, …), Aljoša Molnar (mladinski evropski podprvak  v motokrosu do 125 ccm leta 2009, aktualni državni prvak  motokrosu do 125 ccm), Rok Rus (aktualni pokalni zmagovalec v cross countryju, razred Junior) in ostali.

V pokalnih dirkalnih fiat grande puntih bodo nastopile legende in mladinci avto športa. Med vozniki “legend” bodo prikazali svoje bogato dirkaško znanje večkratni reli prvaki bivše Jugoslavije in Slovenije: Aleš Pušnik, Andrej Jereb, Tomaž Kaučič, in mnogi drugi. Z njimi pa se bodo na sovozniških sedežih lahko zapeljali tudi obiskovalci! To je omogočeno prvič v Sloveniji!

Seveda pa bo v Stožicah potekala tudi množična razstava dirkalnikov, eksotičnih super športnih avtomobilov, dirkalne opreme in motociklov. Razstavljalci obljubljajo tudi nagradne igre ter srečanja in mogoče pogovore z znanimi dirkači.

Nedvomno gre za največjo avto-moto športno prireditev v Sloveniji pred pričetkom vsakoletne sezone. Prireditev bo v soboto in nedeljo odprta od 14. – 20. ure.

Več o dogodku si preberite tukaj.
Ključne besede:

5. motorsport salon & show, ljubljana, stožice

Sponzorji
Aktualne novice
Obišči SLOEVENT