Prelistaj revijo
Družinsko gledališče Kolenc - animacijske predstave, zabave, doživetja v naravi in kulturni programi  za otroke in odrasle
Veselica.info - Vse veselice na enem mestu

Zmajev karneval

Ljubljana, 9.2.2013
V Ljubljani bo na pustno soboto, 9. februarja 2013, tradicionalen Zmajev karneval. Priprave na karneval so v zaključni fazi, letos se ga bo udeležilo rekordno število udeležencev - kar 1.200, od tega 600 otrok.
Zmajev karneval bo v soboto, 9. februarja, krenil z Brega (Novi trg) ob 11. uri. Čez Čevljarski most bo nadaljeval po Prečni ulici na Mestni trg, po Stritarjevi ulici prek Tromostovja na Prešernov trg in od tam na Kongresni trg.

Vključuje več pustnih segmentov: otroški del, v katerem sodelujejo predvsem osnovnošolci, etnološki del s poznanimi slovenskimi pustnimi maskami in šemami, turistična društva ter organizirane skupine pustnih maškar. Tudi Zmajev karneval obeležuje največji športni dogodek EuroBasket 2013, saj je letošnjega tema karnevala okroglo. Skupine pustnih mask se bodo predstavljale trikrat, na Novem trgu, Mestnem trgu ter na odru na Kongresnem trgu. Tam se ob 11.00 na odru prične glasbeni program s skupino Blue Angel Gang in pevko Katjo Koren.

Na odru na Kongresnem trgu bo tudi razglasitev najboljših pustnih mask, na Zmajevem karnevalu bodo namreč podeljene privlačne nagrade za najboljše pustne skupine.

Prvo nagrado za skupino odraslih mask bo prispeval Šport Ljubljana, in sicer ogled mednarodne košarkaške tekme Uniona Olimpije v Stožicah.

Otroške skupine si bodo razdelile tri nagrade: eno prispeva Ljubljanski grad, in sicer voden ogled Ljubljanskega gradu ter vožnjo z vzpenjačo. Drugo nagrado, ogled lutkovne predstave, prispeva Lutkovno gledališče Ljubljana. Tretjo nagrado, voden ogled po živalskem vrtu, pa prispeva Živalski vrt Ljubljana.

Vsaka nagrajena skupina bo od Turizma Ljubljana prejela tudi maskoto mesta in karnevala, plišastega zmajčka.

Pustno kulinarično ponudbo Ljubljane bo popestrila gostinska ponudba na pokritih stojnicah na Novem in Mestnem trgu, ob izteku Čopove ter na Kongresnem trgu.
Ključne besede:

pust 2013, zmajev karneval, ljubljana

Sponzorji
Aktualne novice
Obišči SLOEVENT