Prelistaj revijo
Družinsko gledališče Kolenc - animacijske predstave, zabave, doživetja v naravi in kulturni programi  za otroke in odrasle
Veselica.info - Vse veselice na enem mestu

Scenograf Ivo Koritnik

Ivo Koritnik je v slovenskem prostoru kot oblikovalec, scenograf in oblikovalec prostora prisoten že nekaj časa. Z oblikovanjem svetlobe se je začel ukvarjati leta 1983 v sodelovanju s studijem TSE in TIM Koper.

Ena prvih realizacij je bila v sodelovanju z birojem Ambient pri prenovi zabaviščnega centra » International club« v Poreču. Z arhitektom Božom Lazarjem projektira zabavišće Margerita, ki je bil proglašen za najboljši turistični objekt v bivši Jugoslaviji. Podobni projekti svetlobnega oblikovanja so se vrstili v Zagrebu, Sarajevu, Splitu, Dubrovniku skupaj z priznanimi arhitekti. Z Matjažem Pangercem in Andražem Černičem je ustanovil Arh studio, ki deluje znotraj biroja Arhe. Ukvarjali so se z oblikovanjem sejemske arhitekture, razstavami in oblikovanjem notranjščine. Izvedejo številne TV scenografije kot so: Poletna noč, Križ kraž, Pomladni 3x3, Male sive celice. Kot scenograf je temeljno zaznamoval zgodovino slovenske televizije.

Njegove scenografije so čiste, jasne in televizijsko učinkovite. Hkrati pa vedno dodajajo neko sporočilo in učinkujejo tako na nezavednem nivoju, kot tudi impresionirajo s svoj estetsko in svetlobno podobo. Kot vabljeni predavatelj sodeluje na visoki šoli za design.

Kontakt

Ivo Koritnik
M: 041 617 499
E:

Fotografije

Sponzorji
Aktualne novice
Obišči SLOEVENT