Prelistaj revijo
Družinsko gledališče Kolenc - animacijske predstave, zabave, doživetja v naravi in kulturni programi  za otroke in odrasle
Veselica.info - Vse veselice na enem mestu

16. Dan aerobike - Nike konvencija aerobike

Ljubljana, Konex, 3.3. - 4.3.2012
Več kot 1000 migajočih teles, številni mednarodni inštruktorji aerobike in plesni koreografi, modna revija novih trendov Nike, nora zabava do jutranjih ur… Vse to in še mnogo več je bila letošnja, rekordna NIKE konvencija, ki se je danes zaključila v ljubljanskem športnem centru Konex.
Nike konvencija je tako letos že šestnajstič postregla s svetovno priznanimi inštruktorji, ki so v soboto in nedeljo s svojim znanjem ter pozitivno energijo zadovoljili navdušence aerobike, plesa, joge in pilatesa.

Glavna zvezda aerobične konvencije Nike je bil zagotovo koreograf Tony Stone iz ZDA, ki je med drugim poskrbel tudi za plesne točke svetovnih zvezd kot so Britney Spears, Kelis, Beyonce, Justin Timberlake, Michael Jackson, .... pri nas je bil že šestič in povedal, da se rad vrača. »Slovenci so odlični plesalci, poleg tega mi je zelo všeč vaša hrana, pa tudi Ljubljana. Pravzaprav, sem že na pol Slovenec, tako domače se počutim tukaj,« je povedal Stone. Poleg njega je na odru dvorane v Konexu blestel še Lars Schuijling, petkratni vaditelj leta na Nizozemskem in prikazal novosti in znanje, ki jih je pridobil skozi skoraj dve desetletji izkušenj. Italijanske barve je zastopal Max Costa, sicer učitelj pilatesa na Siciliji. Zabavno je bilo tudi na urah, ki jih je pripravil eden največjih talentov v aerobiki, Brazilec Jairo Junior, pa tudi Španec Carlos Ramirez Barrionuevo.

Nežnejše predstavnice vadb so bile hip hop koreografinja Nikkie Riozzi iz Anglije, aerobičarka Marija Andrijasević iz Zagreba, vadečih pa nista ravnodušnih pustila niti češka trenerja Lenka Velinska in Roman Ondrašek.
Tujim inštruktorjem se je pridružil tudi šopek slovenskih; Nataša Zajc je predstavila tehnike joge, Mojca Kisovec pa vaje raztezanja. Peter Dragović je na svoji predstavitvi združil elemente plesa in aerobike, skupaj z Matejem Cankarjem pa predstavil tudi vadbo ''Nike Training club'', Marko Geršak pa je združil aerobiko ter pilates. Za vse željne plesa, sta v nabito polni dvorani poskrbeli še članici plesne skupine SheDivaz, Andreja Vakselj in Ada Kogovšek.

Nismo pa samo telovadili. V soboto zvečer sta se ples in dobra volja iz telovadnice preselila v nabito poln ljubljanski klub Cirkus, kjer smo bili priča zabavni modni reviji blagovne znamke Nike, svoj vložek sta dodala še DJ Maj & saksofonist Lovro Ravbar ter Nike ambasadorka, pevka Alya. Slednja že nekaj časa prisega na športne trende giganta. »Nike mi je všeč, ker je zelo udoben!«

Z uspešno izpeljanim projektom so bili zadovoljni tudi organizatorji, saj so na enem mestu združili prijetno s koristnim. Žiga Kmetič, direktor marketinga Nike Slovenija: »Nike želi promovirati žensko kolekcijo oblačil, obutve in opreme. Takšni dogodki so zato priložnost, da mi lahko naredimo nekaj dobrega za vadeče, po drugi strani pa na enem mestu predstavimo najnovejše smernice v športni modi.«

Marija Šestak, atletinja (NIKE ambasadorka): »Oblačila Nike so udobna, zame edina pravilna izbira za kvaliteten športni trening in prosti čas.«

Nike konvencija je tako kot vsako leto poskrbela, da je bilo udobno tudi vsem vadečim. Vsi so prejeli majico Nike, hkrati pa tudi licenčne točke, ki jih podeljujeta Gimnastična zveza Slovenije (GZS) in Fitnes zveza Slovenije (FZS).

Foto: Nike konvencija
Ključne besede:

dan aerobike, nike konvencija, konex, aerobika, ljubljana

Sponzorji
Aktualne novice
Obišči SLOEVENT