Prelistaj revijo
Družinsko gledališče Kolenc - animacijske predstave, zabave, doživetja v naravi in kulturni programi  za otroke in odrasle
Veselica.info - Vse veselice na enem mestu

18. Nike študentski tek na grad

Ljubljana, 9.5.2011
ŠOU šport, zavod Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), je 9.5.2011 v središču prestolnice izvedel že 18. Nike študentski tek na grad. Teka od Prešernovega trga do grajskega dvorišča se je udeležilo več kot 1700 tekačev in tekačic, kar je največ doslej.
Letos je bil tek res nekaj edistvenega. Že pred tekom, si je vsak udeleženec lahko oblikoval štartno številko po svojih željah. Izvirnost tekačev res ni poznala meja. Udeležence pa je navdušila še ogromna superga iz katere je DJ vrtel glasbo. Vzdušje je bilo zares nepozabno.

Najhitrejši študent je bil Peter Oblak s Fakultete za elektrotehniko, najhitrejša študentka pa Barbara Černič s Filozofske fakultete.

Tekači in tekačice so se na teku na približno 2,5-kilometrski progi pomerili v štirih kategorijah: študentke, študentje, občanke in občani. Startni strel je ob 19. uri sprožil predsednik ŠOU v Ljubljani Marko Hozjan.

Nagrade in priznanja najboljšim tekačicam in tekačem so pred ljubljanskim gradom podelili župan Mestne občine Ljubljana Zoran Jankovič, rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Stane Pejovnik, predsednik ŠOU v Ljubljani Marko Hozjan ter svetovni in olimpijski prvak v metu kladiva Primož Kozmus, uspešna troskokašica Marija Šestak in Ajda Sitar, miss športa 2009.

Priznanji za tekača in tekačico, ki sta v 18. letih največkrat sodelovala na študentskem teku na grad, sta prejela Peter Kastelic, ki se je teka udeležil desetkrat, in Aleša Čarli, ki je najmanj tolikokrat sodelovala na tem dogodku. Progo je letos izven kategorije pretekel tudi Boštjan Buč, uspešen slovenski atlet na 3000 m z zaprekami. 


Organizator: ŠOU v Ljubljani
Tehnična izvedba: Hiša vizij d.o.o.


Ključne besede:

nike, študentski tek, ljubljanski grad

Sponzorji
Aktualne novice
Obišči SLOEVENT