Prelistaj revijo
Družinsko gledališče Kolenc - animacijske predstave, zabave, doživetja v naravi in kulturni programi  za otroke in odrasle
Veselica.info - Vse veselice na enem mestu

ARTtish - Ko spregovori kreativnost in roko poda dobrodelnosti

Ljubljana, 18.12.2011
V nedeljo, 18. 12. 2011, se je zaključil štiridnevni festival ARTish, ki je svoja vrata prvič odprl v prostorih Srede, zavoda za oblikovanje. Festival je obiskalo veliko število ljubiteljev unikatnih izdelkov ter podpornikov njihovih avtorjev.
Sreda je tako za nekaj dni oživela v mavrici barv, prežeta s kreativno energijo več kot 20 razstavljalcev, ki so obiskovalce razveseljevali z izdelki, nastalimi izpod njihovih marljivih rok.

ARTish je bil obogaten tudi z brezplačnim spremljevalnim programom. V kavarni STA Travel Cafe so odprli razstavo fotografij z naslovom »Mi, otroci s šole Piali Ashar Alo« avtoric Tamare Bizjak in Erike Felicijan, ki si jo lahko še vedno ogledate. Obiskala ga je gospodična Bazilika s svojim pripovednim gledališčem. Nastopili so mladi učenci glasbene šole ARSEM, za miganje bokov je poskrbel DJ Bayo, festival pa so zaključili z zvočno kopeljo, ki jo je pričaral mojster gonga, Duško Mamut. 

Tekom festivala so skupaj z Zavodom LU – Love is Universal zbirali rabljena oblačila za socialno ogrožene in materinske domove, na prodaj so bile tudi voščilnice, ki so jih ustvarili otroci iz šole Piali Ashar Alo ter koledar s fotografijami otrok iz omenjene šole. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena šoli Piali Ashar Alo, ki sta jo ustanovila Slovenka Mojca Gayen in njen mož Anup.

Podhod Ajdovščina je za nekaj dni ponovno oživel s popolnoma novo zgodbo, odziv obiskovalcev (in razstavljalcev) pa je bil več kot navdušujoč. Še en dokaz, kako Ljubljana kriči po prostoru, kjer se družijo sorodne kreativne duše, navezujejo med seboj stike, si skupaj odpirajo nova vrata, predvsem pa, da stopijo skupaj in da z malenkostnimi koraki pričnejo spreminjati svet okoli sebe, dvigovati in motivirati njegov pozitivni potencial, ki je v vsakemu od nas.

Ključne besede:

artish, patsy, ljubljana

Sponzorji
Aktualne novice
Obišči SLOEVENT