Prelistaj revijo
Družinsko gledališče Kolenc - animacijske predstave, zabave, doživetja v naravi in kulturni programi  za otroke in odrasle
Veselica.info - Vse veselice na enem mestu

Dan mladosti

Ljubljana, Kongresni trg, 26.5.2012
Obujanje spominov na čase, ki jih več ni, je sinoči združilo tudi prestolnico, in sicer ob zvokih večnega gospoda s tisto črno kitaro in njegovih posebnih gostov.
Forever young* na dan mladosti," se je zadrl Vlado Kreslin sredi Kongresnega trga, ki ga je gostil ob spominih na pijačo marsikatere mladosti - legendarnega slovenskega mleka, ki je praznovalo svojo 45. obletnico.

Kreslin je skupaj s svojimi Malimi bogovi obiskovalce in mimoidoče peljal na sprehod po svoji bogati karieri, kjer ni manjkalo nepozabnih skladb, kot so Vrane, Lahko bi zletela, Dan neskončnih sanj, do novejših (tistih iz Drevoreda) Krasni novi svet in Poj mi pesem.

Ob klasičnem izboru za stare in mlade je v goste povabil številne svoje znance. Po črno-belih tipkah se je ob njem sprehodila Neisha, ko je med drugim odmeval njun skupni duet To ni politični song. Legendarna hrvaška diva Josipa Lisac je s svojim globokim glasom poskrbela za še temačnejšo vzdušje pri Namesto koga roža cveti.

Tomi M pa je priskočil pri umirjenih tonih - kot jih je priredila Siddharta - Kreslinu na pomoč pri Od višine se zvrti. Prekmurski kantavtor je gostil še raperja Klemna Klemna in hrvaškega popevkarja Nena Belana, s katerim je zapel S Mure Na More Jadransko.

Večer spominov za ene, večer praznovanja za druge in le priložnost za druženje ob Kreslinovi glasbi na prostem za tretje je tako prestolnico pustil zasanjano ob še enem 25. maju - dnevu, ki je za mnoge še vedno nabit z nostalgijo in čustvi.

Nekaj utrinkov pa smo zbrali v spodnji galeriji.

*forever young = večno mlad

Vir: MMC RTV Slovenija
Ključne besede:

dan mladosti, ljubljanske mlekarne, ljubljana, kongresni trg

Sponzorji
Aktualne novice
Obišči SLOEVENT