Prelistaj revijo
Družinsko gledališče Kolenc - animacijske predstave, zabave, doživetja v naravi in kulturni programi  za otroke in odrasle
Veselica.info - Vse veselice na enem mestu

K Španu jih vozimo že 30 let

Brezovica pri Ljubljani, 30.9.2012
Praznovanje okroglega jubileja Avtocentra, ki ga je pred 30 leti na Brezovici ustanovil Ludvik Špan, je v petek napolnilo ploščad pri avtocentru, slavnostne prireditve pa se je udeležilo več sto podpornikov domačega podjetnika, visokih gostov, poslovnih partnerjev, prijateljev in uporabnikov storitev. Bilo je barvito, svečano, razkošno, bleščeče in predvsem veselo.
Slavje so z nagovori pospremili direktor podjetja in »slavljenec« Ludvik Špan, generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije mag. Samo Milič Hribar, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Štefan Pavlinjek in brezoviški župan Metod Ropret. Ob tej priložnosti pa so Ludviku Španu za uspešno 30-letno poslovanje njegovega podjetja podelili tudi priznanje Obrtno-podjetniške zbornice in posebno priznanje občine. Prireditev je vodila simpatična Bernarda Žarn, za polno mero zabave in glasbe pa je po uradnem delu poskrbela legendarna hrvaška pevka Danijela.

Da se pri Španu blešči pločevina, da diši po novem usnju in po novih gumah smo že vajeni, ne dogaja pa se pogosto, da bi vzrok temu bila jubilejna obletnica poslovanja tega uspešnega brezoviškega podjetja. Ponudba družinskega podjetja, v katerem so zaposleni tudi Španova soproga in otroci, je plod vizije in strategije, ki ji sledijo že od samega začetka – lastnikom vozil ponuditi celovito paleto kakovostnih storitev na enem mestu. Da gre za zgodbo o uspehu, priča dejstvo, da je Špan s poslovanjem na Brezovici začel leta 1982 na 32,5 kvadratnih metrih servisne površine. Danes pa se njegovo srednje veliko podjetje, kjer je zaposlenih sto sodelavcev, razprostira na več salonskih, prodajnih, servisnih, vulkanizerskih in drugih prostorov.
30 let je vztrajno ustvarjal in danes Špan velja za nekakšnega »leaderja« v avtoservisni dejavnosti. Ključne dele tehnološke opreme v podjetju menja vsaka tri leta, podjetje pa neprestano tudi investira v izboljšave in izobraževanje zaposlenih. Do danes je postalo sinonim za vulkanizerske storitve, ki pa so jih pred časom nadgradili s številnimi drugimi storitvami, povezanimi z avtomobilsko branžo. O kakovostnih storitvah pričajo tudi nagrade in priznanja, ki jih je podjetje prejelo, med drugim leta 2001 certifikat kakovosti št. V-001, ki ga podeljuje Obrtna zbornica Slovenije, za kakovostno vulkanizersko delavnico. V letu 2009 pa so pridobili še certifikat ISO kakovosti 9001:2008.

»Že na začetku ustanovitve našega podjetja, sem si nekako zadal v mislih, da bi nekoč poskrbeli za vse: od rojstva do smrti avtomobila. To nam po več letih dela uspeva in danes lahko rečem, da stranka pri nas opravi tako rekoč vse. Vozilo lahko kupi, opravlja servise, popravila, na koncu pa poskrbimo še za pripravo na reciklažo. Če pa si stranka zaželi njegovo ohranitev kot starodobnika, pa imamo tudi restavratorsko delavnico, kjer naši strokovnjaki poskrbijo, da vozilo ostane lepo, a tudi pristno,« je v slavnostnem nagovoru gostov povedal Ludvik Špan. »Ko vidim takšno panoramo ljudi pred sabo, sem vesel. Posebej lepo bi pozdravil vse moje sodelavce in tudi naše koristnike storitev. Brez vas, ni nas. Zato je vam ta večer namenjen.« Špan je med drugim na govorniškem odru predstavil tudi načrte za prihodnost. »Prvih trideset let smo delali, drugih trideset bomo zastavili, in tudi predali. Ostajamo družinsko podjetje, poleg žene v podjetju delata oba otroka, upam pa, da ob 60-letnici ne bom govoril jaz, ampak kdo drug … Ob 30-obletnici sem pričakoval velik obisk, vendar tolikšnega pa ne. Lepo vas je videti. To je še en dokaz da dobro delamo, torej kot sem rekel »Brez vas, ni nas«.

Slavje sta z nagovori pospremila tudi generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije mag. Samo Milič Hribar in predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Štefan Pavlinjek. Slednji je Španu podelil tudi posebno priznanje ob 30. jubileju uspešnega poslovanja. Čestitkam ob jubileju pa se je pridružil tudi župan Metod Ropret. »Občina Brezovica je tam, kjer zjutraj in popoldne poročajo o dolgih kolonah, Brezovica se nahaja zahodno od prestolnice v smeri proti Vrhniki, leži ob avtocesti ... In Brezovica je tam, kjer je Špan. In tam, kjer je Špan, pred 30. leti ni bilo ničesar. K sreči je v naš kraj prišel mlad Sevničan, poln idej, volje, zagnanosti in energije. Svoje sanje in vizijo je uresničil ter po letih trdega dela ob avtocesti zgradil pravi »avtomobilski imperij«. Ob rasti, ki ga podjetje beleži, pa nikdar ni izgubilo socialnega čuta in družbene odgovornosti. V naši občni tako praktično ni dogodka, ki ga to podjetje ne bi podprlo in mnoga društva lahko ravno z njegovo pomočjo in podporo normalno delujejo.« Župan je podjetju tudi v prihodnje zaželel veliko uspehov, v znak zahvale in spodbude, pa je Španu podelil tudi posebno priznanje Občine Brezovica.

S slavnostnimi nagovori, predstavitvijo podjetja, njegovo dolgoletno zgodovino in podelitvijo priznanje se je zaključil uradni del praznovanja. Sledila pa je nepozabna zabava z Danielo, ki je s koncertom dodobra ogrela publiko in poskrbela, da se je plesalo, pelo in zabavalo še dolgo v noč.

Vesna Novak

Vir: Občina Brezovica
Ključne besede:

špan, brezovica, 30 let

Sponzorji
Aktualne novice
Obišči SLOEVENT