Prelistaj revijo
Družinsko gledališče Kolenc - animacijske predstave, zabave, doživetja v naravi in kulturni programi  za otroke in odrasle
Veselica.info - Vse veselice na enem mestu

Mars Festival

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 26.5.2011
Za nami je že tretja edicija Mars Ljubljana Zagreb Trans Europe Festivala!
V četrtek, 26. maja 2011 je potekal že tretji Mars festival. Peklenska vročina dneva je nakazovala, da bo dogajanje tudi letos vroče, prav tako, kot se za Mars spodobi. V zgodnjih večernih urah so na prizorišče vstopili prvi obiskovalci, ki so jih na odru suvereno in izvirno navduševali Arhibald Arhibaldovich, mlada slovenska indie rock zasedba, ki si je nastop na Mars Festivalu priborila na predizboru Glasba z drugega planeta, ki je nastal v sodelovanju z MTVjem. S svojo karizmo, mladostniško norostjo in energijo so najprej prepričali strokovno komisijo, na Marsu pa še vse ostale. Nedvomno so skupina, ki obeta mnogo. Za njimi so na oder stopili Rotor, elektronski live act, klubski band samih izvrstnih glasbenikov. Z ritmi housea, novodobnega disca in berlinskega minimalističnega zvoka so pričarali atmosfero malce bolj elektronskih skladb. Preplet računalniških efektov in v živo odigranih not je vse obiskovalce pripravil do plesanja po njihovih ritmih. S temo so na oder prišli srbski Darkwood Dub, ki so s svojo zmesjo duba, reggaeja, elektronike, rocka in drugih glasbenih žanrov dokazali, zakaj veljajo za eno boljših underground zasedb iz širšega področja bivše Jugoslavije.

Tik pred prihodom glavnega nastopajočega na Mars Festivalu – Moby-ja, je bilo vzdušje na dvorišču Gospodarskega razstavišča na vrhuncu. Ob uvodnih taktih skladbe 'Be the One' je na oder prišla zanimiva zasedba – bobnar, basistka, violinistka, vokalistka ter Moby. Množica pod odrom si niti predstavljati ni mogla, kaj jim pripravlja utečena in uigrana zasedba z Mobyjem na čelu. V dobri uri in pol je Moby odigral večino svojih največjih uspešnic kot so 'In my Heart', 'Go', 'Flower', 'We are all made of stars', 'Honey', 'Raining Again', Lift me up' in mnoge druge, številnemu občinstvu pa je predstavil tudi nekaj novejših skladb iz sveže izdanega albuma 'Destroyed'. Da pa so Mobyjevi koncerti posebna, drugačne izkušnja, je dokazal tudi v Ljubljani, saj so mnoge odigrane skladbe v živo zvenele prav drugače, bolj energično, bolj divje, bolj plesno ali še bolj čutno in umirjeno kot njihovi studijski originali.  Mnoge je navdušil tudi vokal Mobyjeve vokalistke, ki je v nežnih baladah prišel do popolnega izraza in očaral vse prisotne. Moby se je predstavil tudi kot vsestranski glasbenik, saj je v enem trenutku deloval kot kitarist, spet drugič je energično tolkel po bobnih in nenazadnje se je dotaknil tudi klaviaturskih tipk. Skratka, pripravil je koncert, ki bo še dolgo odmeval v ušesih in mislih obiskovalcev letošnjega Mars Festivala.

Mars festival pa se ni zaključil z Mobyjevim nastopom, saj so za njim na oder prišli splitski TBF z naborom svoji uspešnic, kot so 'Guzice i sise', 'Smak svita', 'Genije' idr. S svojo fuzijo raličnih žanrov, temelječo na pol pevskih in pol hiphoperskih vokalih, začinjeno z za njih tipičnim humorjem, cinizmom in (samo)ironijo so zaključili letošnji Mars Festival.

Ljubljanski del Mars Festivala je tako za nami, v kratkem pa se nam obeta še njegov brat dvojček – v Zagrebu bo Mars Festival letos potekal v petek, 10. junija, na njem pa se bodo predstavili 30 Seconds to Mars, Vatra, Električni Orgazam, Diskurz, Dredg, Stonebride, Nina Romič, Igut, Tanker in Mizar.

Vir: music24.si

Organizator: Mars music d.o.o.

 

Več o dogodku:

- Siol.net

- ŽVPL.com

- Radio Krka

Ključne besede:

mars festival, moby, ljubljana, gospodarsko razstavišče

Sponzorji
Aktualne novice
Obišči SLOEVENT