Prelistaj revijo
Družinsko gledališče Kolenc - animacijske predstave, zabave, doživetja v naravi in kulturni programi  za otroke in odrasle
Veselica.info - Vse veselice na enem mestu

Na hokej na Plečnikov stadion

Ljubljana, Plečnikov stadion, 8.1.2013
Začetek leta 2013 je zaznamoval hokejski spektakel Ice fest 2013, ki poteka od 4.1.2013 do 8.1.2013 na vsem športnim navdušencem znani lokaciji Plečnikov stadion v Bežigradu.
4.1.2013 - Hokejisti Telemach Olimpije so v tekmi 38. kroga lige Ebel na prvem od treh dvobojev v okviru zimske klasike Telemach Ice fest 2013 na začasnem prizorišču na bežigrajskem stadionu po podaljšku premagali beljaško zasedbo VSV s 5:4 (1:1, 2:1, 1:2; 1:0).

6.1.2013 - V 39. krogu lige Ebel je Telemach Olimpija proti Medveščak Zagreb povedla z rezultatom 8:4. Gostje so že več kot dve minuti pred koncem potegnili vratarja iz gola, a sta Muršak z natančno podajo, Žiga Pance pa z natančnim strelom poskrbela za 7:4. Za piko na i lepi zmagi pa je nato še Jaka Ankerst zadel za končnih 8:4 (2:1, 2:1, 4:2).

Ljubljanska zimska klasika se bo za Bežigradom nadaljevala danes, v torek, ko bo na sporedu še zaostala tekma 32. kola z moštvom KAC.

Poleg športnega programa pa je prireditev ponudila tudi pestro dogajanje izven rednega programa tekem. Tako smo se lahko obiskovalci drsali in obiskali disko na ledu.

Sama lokacija prireditve pa je zagotovo legendarna, saj vsi vemo da Bežigrajski stadion že leta samuje brez bistvenih sprememb. Stadion, na katerem smo Slovenci pozdravili dva izmed zgodovinskih uspehov nogometne reprezentance (če se ozremo samo v bližnjo preteklost), je že zdavnaj povozil čas. V zadnjih šestih letih se je njegovo stanje še močno poslabšalo, saj je bil zaradi različnih političnih in birokratskih peripetij povsem zapuščen. Iz tega razloga je bila organizacija še toliko večji izziv. V projekt so bili vključeni vrhunski strokovnjaki iz področja prireditvenega marketinga in tehnične izvedbe. Nekaj preglavic povzročalo tudi vreme, ki je zaradi padavin povzročilo beliko blata v okolici igrišča.

Nekaj zanimivih dejstev o prireditvi:
- sama priprava na dogodek se je začela takoj po Božiču
- za utrditev terena se je porabilo 1200 m3 peska
- dimenzija aluminijaste konstrukcije v tlorisu meri cca. 70 x 35 m
- celoten strošek projekta je v gotovisnkem delu presegel 240 tisoč €, pri čemer niso vračunana nekatera gradbea in dodatna dela
Ključne besede:

ebel liga, ice fest 2013, hokej, ljubljana

Sponzorji
Aktualne novice
Obišči SLOEVENT