Prelistaj revijo
Družinsko gledališče Kolenc - animacijske predstave, zabave, doživetja v naravi in kulturni programi  za otroke in odrasle
Veselica.info - Vse veselice na enem mestu

Red summer party

Ljubljana, Stožice, 24.6.2012
Calvin Harris in Tiesto sa zaznamovala prvi elektronski spektakel v stožiški areni letos. Mladi in tudi malce starejši so kljub neznosni vročini zdržali in prizorišče proti jutru zapustili navdušeni.
Mnogi so se nekaj dni pred začetkom letošnjega največjega rdečega festivala spraševali, zakaj se je celotno dogajanje iz zunanjega stadiona preselilo v notranjo areno – je bilo to resnično zaradi slabe vremenske napovedi ali zaradi premalo prodanih kart? Arena, četudi je manjša od zunanjega stadiona, kljub različnim govoricam ni ostala prazna – ravno nasprotno, množica se je že pred samim začetkom osrednjega programa trla pred vhodi in silila na spodnji parter, saj je bilo, roko na srce, poplesavanje na tribunah precej neprijetno in nerodno.

Stožiška tla je najprej zatresel koprčanski mladi up elektronske glasbe Alex Cvetkov, ki mu je pripadala čast odpreti dogodek, ki je povsem presegel vse elektronske festivale v zadnjih mesecih, tudi bratski Red Spring Party, ki je s prazno dvorano in slabo energijo vse prisotne pustil ravnodušne. Alexu je za precej dolgo mešalno mizo, obogateno z visokokakovostnimi lcd zasloni, sledil nekoliko bolj poznan slovenski DJ Beltek. Njegov glas vsekakor sega veliko dlje in tudi izven slovenskih meja, s skladbami, kot so Himmel in nekoliko starejša Copacabana.

Zamujanj na včerajšnjem koncertu ni bilo – Calvin Harris je na oder prišel točno ob pol enih, nagovoril slovensko občinstvo in spustil prve zvoke svoje prvenske uspešnice I'm Not Alone, s katero je Calvin pred dvema leta opozoril nase in na njegovo nadarjenost za mešanje glasbe in produciranje. Na presenečenje smo ugotovili, da mnogi Clavina sploh ne poznajo, mi pa ga vseeno ne bomo posebej predstavljali, saj že poizvedba na spletnih iskalnikih prikaže mnoga sodelovanja s svetovno znanimi glasbeniki, kot so Rihanna, Kelis in Ne-Yo, v zadnji uspešnici We'll Be Coming Back pa tudi z britanskim pestvcem Examplom.

Po Calvinu Harrisu so prizorišče, okrašeno s prikupnimi velikimi rdečimi baloni, zavesami in celo dežniki, ki so lebdeli v zraku, zamenjali drugačni eletronski zvoki – zvoki legendarnega nizozemca Tiesta, ki je v velikem slogu prišel na oder točno ob dveh in ga zažural za nekaj manj kot tri ure ter nekoliko zasenčil nastop pred njim. Tiesto je svojo nalogo opravil več kot odlično – obiskovalci so za nekaj ur pozabili na vročino in se rinili v ospredje, kjer so želeli čim bolj od blizu doživeti eletronski šov s čudovitimi animacijami na zaslonih in kupom pirotehnike, ki je še bolj dvignila temperaturo v ozračju. O Tiestovi glasbi ne bomo izgubljali preveč besed – zavrtel je vse svoje klubske uspešnice iz svojih kar sedmih studijskih albumov, vseeno pa je vmes ostalo nekaj prostora za tuje remikse pop skladb,ki so prebudili tudi tiste, ki sicer ne poznajo Tiestovega drugačnega elektronskega stila. Proti koncu Tiestovega nastopa je arena končno malce zadihala, kljub temu, da je bil parter še vedno nabito poln, nato pa so se okrog pete ure prižgale luči v dvorani in naznanile konec letošnje zabave v rdečem.

Verjamemo, da je v labirintih stožiške arene težko pripraviti dogodek, ki bo zadostil večini pričakovanj in navdušil čisto vsakega obiskovalca, zato smo kljub neznosni vročini in na trenutke preveliki gneči ostali navdušeni in veseli, da se lahko tudi v Sloveniji vsaj enkrat letno lahko nadejamo večjih elektronskih spektaklov, ki presegajo dolgočasne tovrstne prireditve na Gospodarskem razstavišču. Piko na i je dodala točnost in nizka cena piva, tisto glavno energijo pa so seveda pričarali nastopajoči, ki jih je bilo tokrat raje manj, a s pravimi seti, ki so pošteno raztresli zidove arene.


Ključne besede:

red summer party, stožice, črni poni, ljubljana

Sponzorji
Aktualne novice
Obišči SLOEVENT