Prelistaj revijo
Družinsko gledališče Kolenc - animacijske predstave, zabave, doživetja v naravi in kulturni programi  za otroke in odrasle
Veselica.info - Vse veselice na enem mestu

Siddharta osvojila Stožice

Ljubljana, Stadion Stožice, 18.6.2011
Siddharta izpolnjuje obljube. Spektakel je podprt tako zvočno kot tehnično, ogledalo pa si ga je okoli deset tisoč ljudi.
Ni manjkalo skeptikov, ki so nejeverno zmajevali z glavo, ko je skupina Siddharta napovedala, da bo prva nastopila na novem ljubljanskem stadionu. A zgodilo se je prav to. Danes ob devetih zvečer so stopili na oder odlično razpoloženi glasbeniki in pogumno pričarali poseben večer.

Nove pesmi so izvajali v primernih časovnih presledkih, ki so jih zapolnili s starejšimi uspešnicami. Za posebne učinke so poskrbeli plesalke in plesalci, razpoloženo občinstvo, ki je dobilo modre lučke, in veličastna pirotehnika. Stadion sicer ni bil razprodan, a to ni kvarilo razpoloženja med množico.

Sicer pa skeptiki radi zmajujejo z glavami, ko izvedo za nove pogruntavščine ene vodilnih slovenskih rockovskih skupin. Koncert Siddharte je bil napovedan kot spektakel z gosti Laibach in Josipo Lisac ter snemanjem novega albuma v živo. Kitarist Primož Benko, klaviaturist Tomaž O. Rous, basist Jani Hace, bobnar Boštjan Meglič ter pevec in kitarist Tomi Meglič so si zastavili ne le eno, temveč kar več nalog in se jih resno lotili.

Načrtovali so, da bodo v triurnem nastopu na stadionu, ki sprejme natančno 23.040 obiskovalcev, zaigrali 38 pesmi, od tega dvanajst novih. Siddharta se je na ta koncert pripravljala mesec dni v Los Angelesu, kjer so skladali in snemali osnutke novih pesmi.

Delali so pod mentorstvom producenta Rossa Robinsona, ki je na Stožicah tudi snemal njihov novi album. Ta bo skupaj z devedejem, na katerem bodo posnetki s koncerta, izšel jeseni. Za avdioposnetke je poskrbelo ameriško podjetje Springboard Productions, dogajanje pa so snemali s kar dvajsetimi kamerami. Ker je bil celoten projekt visokoproračunski, niso varčevali pri ozvočenju, saj so ga že preizkusili tako Metallica kot Celine Dion, Rod Stewart, Led Zeppelin in Paul McCartney.

Vir: Delo.si
Foto: Aleksander Remec, Martin Cvetko
Ključne besede:

siddharta, stožice, ljubljana

Sponzorji
Aktualne novice
Obišči SLOEVENT