Prelistaj revijo
Družinsko gledališče Kolenc - animacijske predstave, zabave, doživetja v naravi in kulturni programi  za otroke in odrasle
Veselica.info - Vse veselice na enem mestu

Škisova tržnica Maribor letos drugič v štajerski prestolnici in že nepozabna!

Maribor, 5.10.2011
Škisova tržnica Maribor, ki je na sončno sredo, 5. oktobra 2011 potekala drugič zaporedoma na platojih mariborske tržnice, ki je eden največjih projektov Zveze študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) in ki je projekt s kulturno in eko not (t.j. Zeleni otok sredi mesta), se je po večmesečnih pripravah zaključila naravnost odlično!
Otvoritev prireditve je letos potekala nekoliko drugače, saj so se študentski klubi ob zvokih koračnice pridružili bobnarju, ki je množico prisotnih predstavnikov klubov in obiskovalcev popeljal do glavnega odra. Škisovo tržnico Maribor so letos otvorili predsednik Zveze ŠKIS Matic Sušnik, direktor razvoja Gorenje Surovina d.o.o. mag. Tadej Krošlin, direktor Snage d.o.o. Ivan Hajnšek in župan Mestne občine Maribor, Franc Kangler. 

Škisova tržnica Maribor, ki je skozi ves dan sprejela okoli 10.000 mladih in mladih po srcu, je postregla v prvi vrsti s krasnim vremenom, kar je botrovalo obilici dobre volje in pripravljenost na sodelovanje pri mnogih igrah in točkah, ki so potekale pri glavnem odru. Prireditev je bila razdeljena na dva dela, na popoldanski in večerni program. Mitja Špes, vodja prireditve ob tem zadovoljno dodaja: »Veseli nas, da smo Škisovo tržnico pripeljali tudi iz Ljubljane v štajersko prestolnico in da so za popoln uspeh poskrbeli odličen popoldanski in spremljevalni program, večerni del pa so začinile privlačne glasbene skupine,« in zaključuje da brez množice obiskovalcev, ki so prišli iz vseh kotičkov naše države, prireditve ne bi bilo v razsežnostih , kot smo jo zastavili na samem začetku ustvarjanja. 

Svojevrsten doprinos prireditvi je bilo moč opaziti pri Silent Party odru, kjer so obiskovalci naravnost čakali na priložnost, da preizkusijo ekstazo techno, house ali clubbing ritmov breko brezžičnih slušalk. Glavni oder je v prvi vrsti navdušil že pri uradni otvoritvi, ko so zapeli Art Music Orchestra feat. Sara Petrovčič, zvečer pa je množica navdušeno plesala in pela ob zvokih skupine Zmelkow. Spodnji plato je bil rezerviran za Disco Planet TUŠ oder, kjer so obiskovalci uživali  ob znanih ritmih house glasbe. 

Organizatorji se ob tej priložnosti zahvaljujejo vsem partnerjem, ki so prireditev pomagali izvesti v obliki, kot jo je bilo mogoče videti včeraj. Tisti, ki se Škisove tržnice Maribor niste mogli udeležiti, vam za pokušino ponujamo nekaj fotografij, v priponki. 
Več informacij in podrobnosti boste lahko prebrali v naslednjih dneh na spletni strani www.skis-zveza.si 

Foto: Zveza Škis
Ključne besede:

škisova tržnica, maribor, škis, študetnski klubi

Sponzorji
Aktualne novice
Obišči SLOEVENT