Prelistaj revijo
Družinsko gledališče Kolenc - animacijske predstave, zabave, doživetja v naravi in kulturni programi  za otroke in odrasle
Veselica.info - Vse veselice na enem mestu

Slovestna otvoritev EPK navdušila navzoče

Maribor, 14.1.2012
Otvoritveno slovesnost Evropske prestolnice kulture je na mariborskem Trgu Leona Štuklja v živo spremljalo 12.500 ljudi, ki so bili nad programom navdušeni.
Nastopili so sopranistka Martina Zadro, pevka Maja Keuc, član skupine Siddharta Tomi Meglič, otrok z lučko, Jaka Nikitovič, Akademska folklorna skupina Študent, Akademski pevski zbor Maribor pod vodstvom dirigentke Zsuzse Budavari Novak, Rok Golob Orchestra ter Združeni harmonikarski orkester Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Akademije za glasbo Ljubljana, Visoke šole za glasbo in upodabljajočo umetnost Gradec in Univerze Juraja Dobrile iz Pulja pod vodstvom dirigenta Slavka Magdiča.

Slavnostni govorci na otvoritvi so bili predsednik republike dr. Danilo Türk, častni pokrovitelj Evropske prestolnice kulture, evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, večjezičnost in mlade Androula Vassilliou, generalna direktorica Zavoda Maribor 2012 dr. Suzana Žilić Fišer in mariborski župan Franc Kangler. Slovesno otvoritev so si ogledali številni diplomati, veleposlaniki in župani nekaterih večjih mest iz tujine.

Za otvoritveni vikend Evropske prestolnice kulture se je akreditiralo več kot 200 novinarjev. Iz tujine jih je bilo več kot 70, kar je samo dokaz več, da je Maribor s svojim programom EPK pritegnil veliko zanimanja tudi tujih medijskih delavcev. Otvoritveni vikend EPK se bo končal nocoj v SNG Maribor z razprodano premiero Kogojeve opere Črne maske.


Scenografija: Atelje Japelje d.o.o.
Laser show: Soundbiro d.o.o.
Oderske in aluminijaste konstrukcije: Prozvok d.o.o.

Ključne besede:

epk, evropska prestolnica kulture, maribor

Sponzorji
Aktualne novice
Obišči SLOEVENT