Prelistaj revijo
Družinsko gledališče Kolenc - animacijske predstave, zabave, doživetja v naravi in kulturni programi  za otroke in odrasle
Veselica.info - Vse veselice na enem mestu

Sanitarije

Avtor: Bernarda Košec, Vigrad d.o.o.
Na vseh prireditvah, kjer se ljudje dalj časa zadržujejo na prostem, je problem sanitarij mogoče zadovoljivo rešiti s postavitvijo mobilnih WC kabin, ki so higienična in okolju prijazna rešitev.
Za postavitev mobilne WC kabine je predpogoj ravna podlaga in dostop za dostavno ali servisno vozilo. WC kabina deluje brez priključitve na vodo ali kanalizacijo, kot kemijsko zaprt sistem z vgrajeno posodo za fekalije (greznico) z greznično tekočino, ki ob prijetnem vonju deluje dezinfekcijsko.
Streha WC kabine je prosojna in zagotavlja osvetljenost notranjosti. Vse kabine so enotno opremljene, pogosto pa se na prireditvah fizično ločijo na ženske in moške z nalepko na vratih.

Na prireditvah se mobilno WC kabino običajno uporablja od enega do treh dni. Najem vključuje dostavo, postavitev in zaključno vzdrževanje. Pri najemu nad štiri dni je potrebno še vmesno vzdrževanje, pri katerem strokovno usposobljeno osebje vsebino greznice izprazni, kabino očisti in dezinficira, oskrbi s toaletnim papirjem in greznično tekočino, fekalije odstrani in jih odloži na čistilno napravo. Pri vzdrževanju se uporabljajo izključno sredstva, ki so neškodljiva za okolje.

WC kabine so higienična in okolju prijazna rešitev


 

 

Kako zagotoviti ustrezno število mobilnih WC kabin

Pred odločitvijo o številu kabin moramo upoštevati pričakovano število obiskovalcev prireditve, trajanje prireditve, uživanje alkoholnih pijač in pričakovano število obiskovalk ženskega spola.

Izhodišče predstavlja normativ, ki določa, da za približno 80 obiskovalcev potrebujemo najmanj eno WC kabino, če prireditev traja več kot eno uro. O številu kabin se je smiselno posvetovati z izvajalcem tovrstnih storitev.

Tipi mobilnih WC kabin

  • Osnovni tip WC kabine se najpogosteje uporablja za množične prireditve, kot so koncerti in športni dogodki.
  • WC kabina z umivalnikom je nadgradnja osnovnega tipa, ki nudi več udobja in omogoča boljše počutje uporabnikov.
  • Mobilna WC kabina VIP vsebuje še umivalnik s tekočo vodo, dodatni odlagalni prostor in lepši videz notranjosti. Primerna je za zahtevnejše uporabnike in prireditve na višji družbeni ravni.
  • WC kabina INVALID omogoča dostop in uporabo osebam na invalidskem vozičku.
  • Mobilna toaletna prikolica je sodobna sanitarna rešitev za prireditve, ki za delovanje potrebuje zgolj vir električne energije.
Mobilna toaletna prikolica
VIP mobilna WC kabina

Najem mobilne WC kabine poiščimo pri zanesljivem ponudniku

Najem mobilne WC kabine je preprosta in učinkovita rešitev. Dokazano je, da ljudje ob zadregi zaradi zadovoljitve bioloških potreb prej zapustijo prireditveni prostor, kot v primeru, ko se s takšnimi zadregami ne soočajo. Pri odločitvi o tovrstnih storitvah je zlasti pomembno, da izberemo kakovostnega in zanesljivega izvajalca, ki poskrbi za zadovoljstvo zahtevnih uporabnikov, kajti zadovoljen uporabnik je tisti, od katerega je odvisen uspeh prireditve.

Sponzorji
Aktualne novice
Obišči SLOEVENT